YAZARA MAİL GÖNDER Pirinç kısırı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 su bardağı pirinç
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 kırmızı dolamlık biber
3 adet yeşil biber
1/2 demet taze soğan
1 adet salatalık
50 gr. beyaz peynir
Kekik, pul biber karabiber,
İki buçuk su bardağı suya tuz koyun, pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika haşlayın. Ocaktan alıp çatalla pirinçleri kabartır gibi karıştırın. Biberleri, salatalık ve soğanı doğrayın, beyaz peyniri ezin. Limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Pirinci bu sosa ekleyip karıştırın. Kalan malzemeleri de içine ekleyip soğuk olarak servis yapın.

Soya soslu sebze sote
2 adet havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
Tuz, karabiber
Piyazlık doğranmış soğan ile jülyen doğranmış havuç ve fasulyeyi tereyağında soteleyin. Soya sosunu, tuz ve karabiberi katıp sote edin. Tencereyi ocaktan alın. Haşlanmış mısır ve bezelyeleri katın.

Limonlu pirzola
8 adet pirzola
1 adet limon
1 çay bardağı süt
1 adet soğan
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Pirzolaların üzerine, süt, soğan suyu, limon suyu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları koyun, elinizle iyice yoğurup buzdolabında dinlendirin. Limonu dilimleyin. Pirzolaları ve limon dilimlerini tereyağında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.