Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı köfte

500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber
Kreması için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
150 gr. krema
1/2 demet maydanoz
8-10 dilim mozzarella peyniri
Ekmekleri ıslatın, soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve malzemelerle köfte hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu döküp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Kalan sosa kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.

Sarımsaklı pirinç çorbası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Yıkanmış pirinci kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuz ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, çorba suyuyla ılıtarak yavaş yavaş tencereye ekleyin. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.

Muzlu kek
150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gr. bitter çikolata
4 adet muz
Eritilmiş tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın. Kakao, rendelenmiş çikolata ve püre yapılmış muzları ekleyip karıştırın. Harcını yağlanmış kalıba boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA