Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu ıspanak

İnce ince doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Üzerine irice doğranmış ıspanakları ve bulguru ekleyin. Bir çay bardağı suyu koyup kapağı kapalı olarak bulgurlar şişinceye kadar pişirin. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt

BURSA HİLALİ

Kıyılmış lahanayı tereyağında kavurun. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını üçgen olarak kesin. Harçtan koyup rulo yapın, hilal şekli verin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve süt sürüp çörek otu serperek fırında pişirin.

MALZEMELER


200 gr. lahana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
250 gr. milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİNE:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı çörekotu

YAPRAK SARMA

Öncelikle patatesi rendeleyip soğanı küçük küçük doğrayın. Bir kabın içine soğanı, patatesi, pirinci, naneyi, şekeri, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Yaprakları haşladıktan sonra hazırladığınız içle sarın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini örtecek kadar su ekleyerek, kısık ateşte 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


250 gr. yaprak
1.5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
500 gr. patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limonun suyu
Kuru nane, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA