Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Salçalı ekmek

3 çorba kaşığı yoğurt
5 gr. yaş maya
1 su bardağı ılık süt l 1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı salça
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, tuz
Çörekotu, susam
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip yağlanmış tepsiye döşeyin. Tepside 30 dakika daha bekletin. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, salça ve baharatları ekleyin. Hamurların üzerine salçalı sosu dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.

Sarımsaklı pirinç çorbası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Pirinci, kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuzu ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, ılınan çorbaya katıp karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.

Böğürtlenli muhallebi
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın Üzerine:
1 çay bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tencereye sütü koyun, üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilya ve tarçını koyup karıştırın. Muhallebiyi ılıkken kaplara paylaştırın, üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA