Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte mantarlı ciğer

400 gr. ciğer
100 gr. mantar
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet taze soğan
Güveç kaplarına dilimlenmiş mantarları paylaştırıp, 200 derecedeki fırına verip pişmeye bırakın. Ciğeri yaprak şeklinde doğrayın. Doğranmış taze soğanı tereyağında üç dakika kavurup üzerine ciğeri ekleyin, beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu ekleyin. Suyunu çekince mantarların üzerine paylaştırıp fırında 10 dakika daha pişirin.

Mahlepli gevrek
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet limon
2 yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Susam, çörekotu
Bir kabın içinde pudra şekerini ve tereyağını kum gibi oluncaya dek karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesini ve suyunu ilave edin. Yumurta sarısı, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verin. Üzerine susam ve çörekotu serpip 180 derecedeki fırında pişirin.

Elmalı bohça
Hamuru için
3.5 su bardağı un
150 gr. eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta İçi için:
4 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyip, şeker ve tarçın ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Hamuru, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar kesin. Soğuyan elmalı harcı yuvarlaklara paylaştırıp bohça gibi kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA