YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu tartölet

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 adet milföy hamuru
300 gr. tavuk eti
4 adet taze soğan
10 adet zeytin
100 gr. peynir
300 gr. ıspanak
Tuz, karabiber
1 çay bardağı süt
Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kalıplarına yerleştirin. Sebzeleri aynı ölçüde kıyıp yağda biraz kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam edin. Etler yarı yarıya pişince harcı tart kalıplarının içine paylaştırın ve üzerine süt döküp 200 derecedeki fırında pişirin.

Gül baklava
1 paket baklava yufkası
250 gr. tereyağı
1.5 su bardağı Antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Beş adet baklava hamurunu aralarına yağ sürerek üst üste koyun. Üzerine iri kıyılmış fıstık serpin, rulo yapıp gül şekli verip tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin. Baklavanın üzerine şerbeti dökün.

Biberli spagetti
1/2 paket çubuk makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 kırmızı biber
1 sarı dolmalık biber
3 diş sarımsak
Kimyon, kekik, tuz, karabiber, köri
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Makarnayı haşlayın. Rendelenmiş soğan ve doğranmış biberleri yağda soteleyin, rendelenmiş havuç ve ezilmiş sarımsakları ekleyip beş dakika kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın. Haşlanan makarnayı sosla karıştırarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.