Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biberli kurabiye

Yoğurma kabının içinde un, sirke, pul biber, limon suyu, yumurta sarısı, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Düz bir zeminde açıp yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin. Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
50 gr. kaşar peyniri
100 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1/2 limon suyu

MANTARLI BURGER

Mantarları kıyın, rendelenmiş soğan, küp doğranmış kaşar peyniri, yumurta, dövülmüş sarımsak, galeta unu, hardal ve baharatları ekleyip yoğurun. Hamburger ekmeği büyüklüğünde köfteler hazırlayıp buzdolabında bir saat beklettikten sonra fırında 30 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri dilimleri koyup üç dakika daha pişirin. Ekmeklerin aralarına köfteleri koyun.

MALZEMELER


500 gr. mantar
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Kekik, karabiber, kırmızı pul biber

BEZELYELİ SALATA

Patatesleri küp küp doğrayın, bezelyeyle birlikte haşlayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp çok az tuzla ovun. Üzerine baharatları, iri doğranmış yeşillikleri, patates ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp üzerine ekleyin.

MALZEMELER


1 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet kıvırcık salata
2 adet domates
1 adet soğan
5 sap taze soğan
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA