Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze soğanlı mantar çorbası

Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu, kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip üç dakika daha kavurun. Üzerine su eklerken bir yandan da topaklanmasını önlemek için kaynayana dek sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı çorbaya katın. Tuz ve köriyi ilave ettikten sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER


1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su ya da et suyu
1 tutam köri
1 tatlı kaşığı tuz

YUFKALI KEBAP

Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil vererek ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpin ve dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet lavaş ekmeği
600 gr. yağlı kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber

MEYVELİ İRMİK TATLISI


Süt, şeker ve irmiği göz göz oluncaya kadar kaynatın, suyla çalkalanmış bir kabın içine dökün. Soğuyup donmasını bekleyin. Meyveleri bir tavaya koyun, üzerine şekeri ekleyin. Kaynayınca suyla açılmış nişastayı ekleyip bir taşım kaynatın. Üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER


10 çorba kaşığı şekeri
10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
20 adet çilek
1 çay bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su
2 çorba kaşığı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA