Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli biber kızartması

Biberleri temizleyip iki parmak eninde dilimler halinde kesin. İki dilim biberin ortasına lor peynirini sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanmış biberleri 20 dakika kadar dondurucuda bekletin. Unu, mısır ununu ve kırmızı acı biberi bir kabın içinde karıştırın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da unlu karışıma bulayın. Aynı işlemi ikinci defa tekrarlayın. Kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER


4 adet dolmalık biber
100 gr. lor peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı acı pul biber

PEKMEZLİ HELVA

Un ve yağı yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerini ve suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker eriyip helva kaşığın etrafında toparlanmaya başlayınca beş dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Üzerine ceviz ve pekmezi döküp kaşıkla şekillendirin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

YUFKALI PİLAV


Tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra içine pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce üzerine su ilave edip kapağı kapalı 10 dakika pişirin. Sonra dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serip pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı kuş üzümü
5 dal dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA