Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dereotlu poğaça

40 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz
Biberleri temizleyip iki parmak eninde dilimler halinde kesin. İki dilim biberin ortasına lor peynirini sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanmış biberleri 20 dakika kadar dondurucuda bekletin. Unu, mısır ununu ve kırmızı acı biberi bir kabın içinde karıştırın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da unlu karışıma bulayın. Aynı işlemi ikinci defa tekrarlayın. Kızgın yağda kızartın.

Tavuklu sigara böreği
2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
50 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
4 dal maydanoz
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip çırpın. Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın ve ucunu suya batırıp kapatın. Kızgın yağda kızartın.

Sarımsaklı köfte kebabı
2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış patates
700 gr. yağlı kıyma
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup buzdolabında bir saat dinlendirin. Elinizle uzun köfteler yapın, ızgarada ya da yağsız tavada kızartın ve iki santimlik parçalara ayırın. Patatesleri ve sarımsakları ayrı bir kabın içerisinde ezin. Patates, sarımsak ve çırpılmış yoğurdu iyice karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA