YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinli kepek ekmeği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1.5 su bardağı ılık su
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar kepekli un
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ayıklanmış siyah zeytin
Tuz
Bir çay bardağı kadar ılık suya maya, şeker ve tuz koyup karıştırın. Üzerine iki çorba kaşığı kadar un dökün. Köpürünce derin bir kaseye aktarın, içine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bez örterek 35 dakika kabarması için ılık bir yerde bekletin. İçine zeytinleri ekleyip şekil verin. Tepsiye dizip 15 dakika daha bekletin. 220 derecedeki fırında pişirin.

Güveçte nohut
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 adet sivribiber
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
3 adet defneyaprağı
1 bardak su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
Rendelenmiş soğanı yağda beş dakika kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika daha kavurun. Doğranmış sivri biberi, kırmızı biberi, defne yaprağını, nohudu, tuz ve karabiberi ekleyip bir güveç kabına koyun. Üzerine çok az su ekleyip 200 derecedeki fırında pişirin.

Unsuz kurabiye
2 yumurta akı
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu, vanilya
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şeker
ve yumurta aklarını çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi ilave edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık kaşık dökün. 180 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.