YAZARA MAİL GÖNDER Siyah pirinç pilavı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1.5 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Tuz, karabiber
Siyah pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir saat bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzdükten sonra tereyağında kavurun. Üzerine portakal suyu ve dört su bardağı su ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra nohut, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Kayısılı patates salatası
4 adet patates
1 adet havuç
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı hardal
10 adet kayısı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Patatesleri ve havucu irice doğrayıp haşlayın, yeşillikleri kıyın. Patates ve havuç soğuyunca kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Hardal, zeytinyağı ve limon suyunu çırpıp salataya ekleyin ve karıştırın. İri iri doğranmış kayısıları da ekleyip harmanlayın.

Pankek
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı tarçın Üzeri için
1 çay bardağı reçel
Pudra şekeri
Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. Çok az yağ dökülmüş bir tavaya karışımdan birer kepçe döküp iki yüzünü de ikişer dakika pişirin. Üzerlerine reçel döküp pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.