YAZARA MAİL GÖNDER Hurmalı şekerpare

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve un döküp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları şekerparelerin ortalarına yerleştirip 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 10 dakika kaynatın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.

MALZEMELER


250 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
13 çorba kaşığı un

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
Hurma

ŞERBETİ İÇİN:

4,5 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon

MANTARLI SEBZE ÇORBASI


Havuç ve kırmızı biberi temizleyip uzun şeritler halinde doğrayın. Mantarı dilimleyin. Soğanları halka doğrayın. Tüm sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Süt ve kremayı karıştırıp tencereye ekleyin. Kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER


1 adet havuç
1 adet acı kırmızı biber
15-20 adet mantar
3 dal taze soğan
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber

MİLFÖY BÖREĞİ

Kıyılmış taze soğan ve maydanozu, baharatlarla ve zeytinyağıyla karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine soğanlı harçtan koyup katlayın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet milföy hamuru
1/2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.