Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıtır ekmekli domates

Domatesleri enine ikiye bölün. İçlerini üst kısımlarından bir parmak çıkarın. Ekmek ve biberiyeyi rondodan geçirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, keş, tereyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Harcı domateslere paylaştırın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


4 adet domates
1/2 su bardağı ekmek içi
2 dal biberiye
1/2 su bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı keş
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber

SOĞANLI TAVUK

Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuğu, sarımsağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pul biberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurmaya devam edin.

MALZEMELER


200 gr. arpacık soğan
500 gr. tavuk göğsü
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
Kekik, pul biber

PEYNİRLİ CEVİZLİ PİDE


Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine cevizi serpip beş dakika daha fırına verin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt

İÇİ İÇİN:
500 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 domates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA