YAZARA MAİL GÖNDER Bayat ekmek keki

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
5 dilim bayat ekmek
1 paket labne peynir
1 adet portakal
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Unu ve peyniri de içine ekleyerek çırpmaya devam edin. Portakal suyu, labne peyniri ve ufalanmış bayat ekmekleri içine dökerek son bir kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişirin.

Sebzeli köfte
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Soğan, tuz ve karabiberi kıymayla karıştırıp yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp soteleyin. Üzerine tuz ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini köfte harcı ile kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az su koyup fırında 20 dakika kadar pişirin.

Ton balıklı salata
250 gr. ton balığı
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.