YAZARA MAİL GÖNDER Mantılı mercimek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pazının saplarını kıyın. Sebzeleri küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Tüm malzemeyi kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca haşlanmış nohut, mercimek ve mantıyı ekleyip pişirin. Nane ve baharatları sıvı yağda kızdırıp yemeğin üzerine dökün. Limon suyu ilave edip karıştırın.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet pazı sapı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı hazır mantı
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet havuç
2 adet patates
8 bardak su
1 limon suyu
Tuz, karabiber, nane

Çilek soslu ekmek


Yumurtaları çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı beraber kızdırın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda kızartın. Çilekleri, şekerle birlikte üç dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine çilekli sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

6 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gr. çilek
1 çay bardağı şeker

Kıymalı poğaça


Hamuru için gereken tüm malzemeyi yoğurun. Kıymayı tereyağında kavurun, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde açın, bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Bir kenarına iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:
150 gr. kıyma
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.