YAZARA MAİL GÖNDER Kazan kebabı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, yenibahar, kekik
Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Bezelye çorbası
2 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Bir tencereye bezelye, dereotu ve naneyi koyun. İçine irice doğranmış soğanı ve suyu da ekleyip kapağını kapatın, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender'dan geçirip tuzunu biberini ayarlayın.

Bademli güllaç
8 yaprak güllaç
1.5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çiğ badem
Dövülmüş ceviz ve bademi karıştırın. Şeker ve sütü biraz ısıtın, içine gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını bu sütlü karışımla ıslatıp ikiye katlayın. İçlerine ceviz ve badem karışımından doldurup katlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.