Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginar dolması

Doğranmış soğanları bir çay bardağı suda, suyu çekinceye kadar pişirin. Pirinç, kıyılmış nane, bir çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edin. Enginarları limonla ovun. Dört adet enginarın üzerine harcı koyun. Kalan enginarları üzerlerine kapatın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Kesme şeker ekleyip tuz serpin. Kalan suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER


8 adet enginar
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı pirinç l1/2 demet taze nane
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
4 adet kesme şeker
Tuz

ŞEFTALİ TATLISI

Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerlerine şekerini dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin

MALZEMELER


1 lt.süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker

SULU KÖFTE


Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, galeta ununu; tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Harçtan yuvarlak köfteler yapın. Bir tencerede yağla salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca doğranmış patatesi ve köfteleri ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

MALZEMELER


500 gr. kıyma
2 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA