Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı dilber dudağı

Şeker, su ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın, soğumaya bırakın. Su, yağ, toz şeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın. Elenmiş unu boşaltın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Hamur ılınınca yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Elinizi hafif yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirip soğuk şerbete atın. Çikolata sosuyla servis yapın.

MALZEMELER


5 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
6 adet yumurta

ŞERBETİ İÇİN:

2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

ÜZERİNE:

Çikolata sosu

YULAFLI ÇORBA

Su, süt, tarhana ve yoğurdu karıştırarak pişirin. Haşlanıp süzülmüş yeşil mercimeği ve yulaf ezmesini ilave edin.10 dakika kadar kaynatın, doğranmış sarımsağı ekleyip ocaktan alın.

MALZEMELER


4 bardak su
3 kaşık yulaf ezmesi
2 kaşık yeşil mercimek
1 çay bardağı süt
1 kaşık tarhana
2 diş sarımsak
1 kaşık yoğurt

KABAK DOLMASI

Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirin. Kabakların içini oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte bir çorba kaşığı suda harlı ateşte üç dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu yağda kavurun, üzerine sütü ekleyin. İndirmeye yakın mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun.

MALZEMELER


4 adet kabak
1/2 kilo mantar
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA