Şeker, su ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın, soğumaya bırakın. Su, yağ, toz şeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın. Elenmiş unu boşaltın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Hamur ılınınca yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Elinizi hafif yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirip soğuk şerbete atın. Çikolata sosuyla servis yapın.
MALZEMELER
5 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
6 adet yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
ÜZERİNE:
Çikolata sosu
YULAFLI ÇORBA
Su, süt, tarhana ve yoğurdu karıştırarak pişirin. Haşlanıp süzülmüş yeşil mercimeği ve yulaf ezmesini ilave edin.10 dakika kadar kaynatın, doğranmış sarımsağı ekleyip ocaktan alın.
MALZEMELER
4 bardak su
3 kaşık yulaf ezmesi
2 kaşık yeşil mercimek
1 çay bardağı süt
1 kaşık tarhana
2 diş sarımsak
1 kaşık yoğurt
KABAK DOLMASI
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirin. Kabakların içini oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte bir çorba kaşığı suda harlı ateşte üç dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu yağda kavurun, üzerine sütü ekleyin. İndirmeye yakın mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun.
MALZEMELER
4 adet kabak
1/2 kilo mantar
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber