Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güllaçlı irmik helvası

Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bir saat bekletin. Tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.

MALZEMELER


4-5 yaprak güllaç
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker

HELVA İÇİN:

1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

AKÇAABAT KÖFTESİ

Kıymaları karıştırıp ezilmiş sarımsak, ufalanmış ekmek içi ve tuzu ekleyerek yoğurun. Harçtan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada ya da ızgarada pişirin.

MALZEMELER


700 gr. dana ön but eti kıyması
300 gr. döş kıyması
5-6 diş sarımsak
4 dilim ekmeğin içi
1 adet domates
4 adet sivri biber

SİRKELİ PATLICAN

Patlıcanların kabuklarını soyun ve doğrayın. Sivri biberleri ortadan ikiye bölün. Domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domatesleri tencereye koyun. Sarımsakları ezip üzerine ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de ekleyin. Suyu koyup orta ateşte 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 adet bostan patlıcanı
4 adet sivri biber
2 adet domates
6 diş sarımsak
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sirke
2 çay bardağı sıcak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA