4 adet enginar
1 demet semizotu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
8-10 adet siyah zeytin
1 diş kıyılmış sarımsak
Tuz
Enginarları limonla ovup tencereye dizin ve üzerine toz şeker, su, tuz ekleyip haşlayın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve jülyen kesilmiş havucu zeytinyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış semizotunu katıp üç dakika daha soteleyin. Kıyılmış zeytin, sarımsak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine pay edin.
Sebzeli köfte
1'er adet kırmızı biber, sivri biber, havuç, kabak
1/2 demet maydanoz ve nane
1 kg. kıyma
2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı hardal
4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Kıyılmış biberleri, maydanozu ve naneyi, rendelenmiş soğan, havuç ve kabağı, dövülmüş sarımsağı ve kalan tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Harçtan parçalar koparın, elinizi ıslatarak dilediğiniz şekli verin, kızartın.
Kakaolu supangle
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
Süt, yumurta sarıları ve şekeri bir tencerede karıştırın. Ocak üzerine koymadan önce içine unu ve nişastayı da ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kakao ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kaplara paylaştırın.