Süt, toz şeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın; limon suyunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
BUĞDAY SALATASI
Soğanı ve sivri biberi ince ince doğrayıp tuzla ovun. Kırmızı biberi de küp küp doğrayın. Buğdayı ve hazırladığınız tüm malzemeyi bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 adet limon
1 adet soğan
2 kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 demet maydanoz
PİRAMİT PASTA
Bisküvileri toz haline getirin. Üzerine kakao, süt, tereyağı ve şekeri koyup elinizle karıştırın. Derin bir kabı streç filmle kaplayın. Hamuru kaba bastırarak döşeyin. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Pastayı servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
2 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı kakao
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata