YAZARA MAİL GÖNDER Çilekli tart

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Birazını ayırıp yuvarlak bir kalıba döşeyin. Çilekleri, şekeri ve suyu ekleyip beş dakika pişirin. Üzerine çok az suyla açılmış nişastayı ekleyip biraz pişirin. Sosu hamurun üzerine dökün. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp üzerine döşeyin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un

İÇİ İÇİN:

400 gr. çilek
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

SEBZE MÜCVERİ

Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş soğanı, doğranmış biberleri, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek harmanlayın. Çırptığınız yumurtaları karışıma ekleyip karıştırın. En son unu ekleyip karıştırın. Az yağlı tavaya kaşık kaşık dökerek kızartın.

MALZEMELER


3 adet kabak
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil dolmalık biber
4 sap taze soğan
3 yumurta
1.5 çay bardağı un
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber

YULAFLI YOĞURT

Büyük bir kasede yoğurt, labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı daha sonra küçük cam kaselere paylaştırın. Üzerine fındık, mevsim meyvesi ve yulaf ezmesini serpip servis yapın. Arzu ederseniz pudra şekeri yerine bal da kullanabilirsin

MALZEMELER


200 gr. süzme yoğurt
4 çorba kaşığı pudra şekeri veya bal
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı labne peyniri
4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
4 çorba kaşığı fındık
Dilediğiniz mevsim meyvesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.