Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı sufle

Unu kavurun. Üzerine süt ekleyip pişirin. Ispanak yapraklarının yarısını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Pişirip ocaktan alın. Küçük fırın kaplarını yağlayın. Kalan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplara paylaştırın. İçine harcı pay edip üzerlerini folyoyla kapatın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 kg. ıspanak
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Tavuk sarması

Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. Kaşar peyniri rendesini karabiberle karıştırın. Tavukların içine bu harcı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvı yağı kızdırın. Tavukları içine atın, çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak servis yapın

MALZEMELER

4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta

Sünger lokması

Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını çırpın. Sarılarını ilave edip karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Şerbeti çekince servis yapın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limon kabuğunun rendesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı Şerbeti:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA