YAZARA MAİL GÖNDER Yoğurt soslu patates topları

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bulguru ve haşlanmış patatesi, bir miktar sıcak suyla yoğurun. Üzerini kapatıp beş dakika bekletin. Yumurta, salça, un, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Harçtan küçük köfteler yapıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber ve naneyi döküp servis yapın.

MALZEMELER


1.5 su bardağı ince bulgur
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
Maydanoz, sıcak su, tuz, nane

SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber, nane

HAVUÇLU NOHUTLU KÖFTE

Kıyma, rendelenmiş soğan ve havuç, salça, ezilmiş nohut, galeta unu ve baharatları yoğurup irice köfteler yapın. Köftelerin iki yüzünü de bir miktar sıvı yağ eklediğiniz tereyağında beşer dakika kadar kızartın veya fırında pişirin.

MALZEMELER


1/2 kilo kıyma
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kişniş, kekik

HURMALI DONDURMA

Süte un, şeker ve tereyağını ekleyip koyulaşıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın. İçine hurmayı ekleyip mikserden geçirin. Üzerine vanilyayı ilave edin. Soğuyunca buzluğa koyun. Buzluktan çıkarınca üzerine tarçın dökerek servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış hurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.