Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarımsaklı ekşili köfte

Bulguru, şişene kadar yoğurun. Kıyma, salça, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya devam edin. Fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp hafifçe yassıltın. Parmağınızla ortasına bastırıp çukur açıp unlanmış tepsiye dizin. Bol suda yedi dakika haşlayın. Kepçeyle servis tabağına alın. Dövülmüş sarımsakları tereyağında kavurun. Salça ve nar ekşisini ilave edip üzerine dökün.

MALZEMELER


200 gr. köftelik bulgur
1 çay bardağı su
400 gr. çiğ köftelik kıyma
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

SOS İÇİN:
1 baş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi

YEŞİL İRMİK TATLISI

Sütü tencereye dökün. Şekeri, robotta püre yapılmış ıspanak yapraklarını ve irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göz göz oluncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine kıyılmış Antep fıstıklarını da ilave edip karıştırın. Suyla çalkalanmış bir kabın içine karışımı dökün. Soğuyunca tabağa ters çevirerek çıkarın.

MALZEMELER


10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı Antep fıstığı
10 adet ıspanak yaprağı
1 litre süt
1 paket vanilya

KREMALI UN ÇORBASI

Tencerede tereyağını kızdırarak karartmadan unu katıp kavurun. Altı su bardağı suyu ilave ederek kaynatmaya devam edin. Bu arada bir kapta yumurta sarısını, süt ile iyice çırpın. Yumurtalı karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Limon suyunu katıp tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız bu kremayı çorbaya iyice yedirin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı ılık et suyu
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA