Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır unlu tatlı

1/2 kilo iri dişli mısır unu
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Karbonatı yoğurdun içinde köpürtün. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur olana dek ılık su ekleyerek yoğurun. Elinizi suyla ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine bütün ceviz bastırın. 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.

Soğanlı milföy böreği
300 gr. milföy hamuru
1/2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletin. Doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Milföy hamurlarına iç malzemeyi paylaştırın, katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Şakşuka
1 kg. patlıcan
250 gr. çarliston biber
2 adet kabak Sos için:
1 adet soğan
3 diş sarımsak
6 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri küp küp doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip bir-iki dakika daha karıştırın ve ateşten alın. Tüm malzemeleri servis tabağına alın. Sosu kızarttığınız sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA