YAZARA MAİL GÖNDER Bayat ekmek tatlısı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın. Un, şeker ve sütü kaynatıp koyulaştırın. Üzerine peyniri ekleyip soğumaya bırakın. Vişneleri bir tavaya alın. Üzerine şeker, kabuk tarçın ve şekerli neskafeyi ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ekmeklerin yarısını servis tabağına dizin, üzerine vişneli karışımın ve kremanın yarısını dökün. Üzerine kalan ekmekleri dizip vişneli karışımı ve kremayı dökün. Üzerine kakao serpin.

MALZEMELER


12 dilim tost ekmeği
1 kg. vişne
2 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şekerli neskafe
2 çorba kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un ve şeker
100 gr. tuzsuz peynir

BADEMLİ BİBER SOTE

Biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı döküp biberleri ve sarımsakları soteleyin. Daha sonra üzerine kabukları soyulmuş bademleri, irice doğranmış ıspanak yapraklarını koyup beş dakika daha kavurun.

MALZEMELER


100 gr. çiğ badem
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı dolmalık biber
300 gr. ıspanak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak

SARIMSAKLI EKMEK

Ekmeği dilimleyin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 200 derece fırında kızartın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün. Ekmekleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine sarımsak sürüp servis yapın.

MALZEMELER


1 adet ekmek
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.