YAZARA MAİL GÖNDER Karışık mücver

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kabak ve havucu rendeleyin, üzerine ince ince kıyılmış yeşillikleri katın. Elinizle sıkıp suyunu süzün. Üzerine mısır, yumurta, ezilmiş peynir, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Karışımdan kaşık kaşık kızgın yağa atıp kızartın.

MALZEMELER

2 adet kabak
1 adet havuç
1 su bardağı mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı un
3 yumurta
4 dal taze soğan
100 gr. beyaz peynir
Tuz

İncirli turta


Elenmiş un, tuz ve sekiz çorba kaşığı tereyağını blenderden geçirin. Su ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirin. İri doğranmış incir, un, vişne ve toz şekeri karıştırın. Cevizi katın. Hamuru ikiye bölüp açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan tereyağını incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

9 adet büyük boy incir
2 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı
7 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı un
10-15 adet vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz

Sarımsaklı köfte kebabı


MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet haşlanmış patates
700 gr. yağlı kıyma
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.