YAZARA MAİL GÖNDER İncirli puding tatlısı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pudingi pişirin. Soyulup doğranmış altı adet inciri ekleyin. Labne peynirinin yarısı, yumurta, toz şeker, vanilya, süt, sıvı yağı karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine labne peyniriyle karıştırılmış pudingi sürüp rulo yapın. Dilimleyip yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin. Kalan incirleri dilimleyip üzerlerine yerleştirin. Fırında pişirin.

MALZEMELER


12 adet büyük boy taze incir
1 paket vanilyalı puding
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz

TAVUKLU SEBZE

Tencerede tavuk etlerinin iki yüzünü mühürleyin. İçine arpacık soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş sebzeleri içine ekleyip az suyla kapağı kapalı olarak pişirin.

MALZEMELER


1/2 kg. kemikli tavuk eti
2 adet patates
2 adet havuç
3 adet patlıcan
10 adet arpacık soğan
1 çay bardağı bezelye
3 dal taze kekik
Tuz, karabiber

NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Nohudu akşamdan ıslatın. Süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıyılmış soğan, sivri biber ve soyulup küp doğranmış domatesi kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz bulgur, nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.