YAZARA MAİL GÖNDER Ekmek üstü sarımsaklı köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
Üzeri için: 1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
1 çay bardağı kaşar peyniri
Bir kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarımsakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına ekmek dilimlerini dizin, üzerine köfteleri yerleştirin. Tavadaki yağı döküp aynı tavada zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Sütlü mısır çorbası
2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
Tuz
Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Beş dakika kaynatın, köriyi ilave edip ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.

Biberli karnıyarık
4 adet patlıcan
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini yağlayın. Tepsiye dizip fırında közleyin. Fırından çıkarınca tencereye dizin ve ortalarını açın. Biberleri, sarımsağı, soğanı ve domatesi doğrayın, Şeker ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 20 dakika pişirip soğuk olarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.