Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tencere kebabı

Eti, suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Üzerine doğranmış patlıcan, sivri biber ve soğanı, dövülmüş sarımsağı ve defne yaprağını ekleyin. Domatesleri dilimleyip üzerine dizin ve yağ gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

4 adet domates
10 adet sivri biber
2 adet soğan
500 gr. kuşbaşı et
6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet defne yaprağı
1 adet patlıcan

Sosisli cips


Patatesleri soyun, sebze soyacağıyla çok ince bir şekilde cips dilimlerine ayırın, suyun içinde 10 dakika nişastasının gitmesi için bekletin. Kağıt havlu üzerine çıkarıp kurutun. Çöp şişlere dört beş tane patates geçirin. Arasına sosisi de geçirip tekrar patates sıralayın. Bu şekilde hazırladığınız şişleri kızgın yağın içine atıp kızartın. Tavadan alır almaz üzerine kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve kimyonu serpin.

MALZEMELER

3 adet patates
2 adet sosis
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Saray pilavı


Bademlerin kabuklarını soyup tereyağında kavurun. Üzerine Antep fıstığı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kadar çevirin. Pirinci ilave edip suyunu koyun. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sıcak suda beklettiğiniz üzümleri ilave edip 10 dakika demlendirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 soğan
1 su bardağı çiğ badem
1 çay bardağı tuzsuz Antep fıstığı
100 gr. kuru üzüm
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA