Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli patlıcan

Patlıcanları alacalı soyun, iki parmak kalınlığında dilimleyip içlerini biraz oyun. Bir tencereye yağı koyun, doğranmış biberleri, rendelenmiş domatesi, kıyılmış sarımsağı, tuzu, şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Patlıcanları fırın tepsisine dizin, içlerine harcı paylaştırın, üzerine sıcak suyu koyup 180 derecedeki fırında pişirin. Üzerine peyniri koyun, eriyene kadar fırında tutun.

MALZEMELER


3 adet kemer patlıcan
4 adet domates
5 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
1 çay bardağı su
100 gr. rendelenmiş peynir

ANTEP KATMERİ

Üç adet baklava yufkasını, aralarına az miktarda erimiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Kıyılmış ceviz, kaymak ve şekeri karıştırın, yufkanın üzerine sürüp zarf gibi katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.

MALZEMELER


12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kaymak

FASULYELİ MAKARNA SALATASI

Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Fasulyeleri de ayrı bir tencerede az suda haşlayın. İrice doğranmış marul yapraklarını, haşlanmış bezelyeyi ve fasulyeyi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerini dilimlenmiş turp ve domatesle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı makarna
300 gr. taze fasulye
2 çay bardağı bezelye
1 havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
6 marul yaprağı ve turp
2 domates
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA