Un, yumurta, tereyağı ve tuzu yoğurun, merdaneyle açıp yağlanmış fırın kabını kaplayacak şekilde yerleştirin. Lor peynirini ezin. Toz şekerden iki çorba kaşığı ayırıp kalanını lora ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın, lor peynirine katın, hamurun üzerine dökün. Üzerine halka doğranmış domatesleri dizin. Sıvı yağ ve toz şekeri domateslerin üzerine serpin. 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet orta boy domates
250 gr. tuzsuz taze lor peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurtanın akı
Tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
ETLİ BÖRÜLCE
Yağı eritin, üzerine etleri ilave edin, et suyunu bırakıp çekene dek soteleyin. Ardından üzerine börülceleri ilave edin. İri doğranmış patatesleri de ekleyip, 10 dakika daha soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri, suyu ve tuzu katıp pişmeye bırakın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuzu kuşbaşı
1 kg. börülce
2 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 su bardağı su
FINDIKLI KEK
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağı da koyup çırpmaya devam edin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip birbirine yedirene kadar karıştırın. Karışımı küçük kek kalıplarına döküp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş fındık