YAZARA MAİL GÖNDER İncirli pasta

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
10 adet taze incir
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Kek için gereken malzemeleri çırpın. İçine ince ince doğranmış beş adet inciri ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış kalıba boşaltıp 170 derecedeki fırında pişirin. Krema için gereken malzemeleri koyulaşıncaya kadar pişirin. Krema ılınınca soğuyan kekin üzerine dökün. Üzerini kalan incirlerle süsleyin.

Sade pilaki
2 su bardağı fasulye
1 adet domates
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi rendelenmiş domatesle yumuşayıncaya kadar pişirip suyunu süzün. Sıcakken sirkeyi ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Tavuklu bezelyeli kumpir
6 adet patates
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Patatesleri az suda pişirin. Ortasını bıçakla artı şeklinde kesip açın. Küp doğranmış tavuk etini ve havucu tereyağında 15 dakika soteleyin; bezelyeyi, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı haşlanmış patateslerin içlerine paylaştırıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.