Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Mercimekleri bir taşım haşlayıp süzün. Yağı kızdırıp sarımsakları, küp küp doğranmış sebzeleri ve süzülmüş mercimeği ekleyin. Üzerine biraz su ilave ederek 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozla servis yapın.

MALZEMELER


1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet patates
2 adet havuç
5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Tuz

ELMALI TART

Tereyağını eritin, üzerine kabukları soyulup küp doğranmış veya rendelenmiş elma, limon suyu, kuşüzümü, toz şeker, ceviz ve tarçını ekleyip soteleyin. İki adet yufkayı üst üste koyun, dört adet üçgen kesin. Elmalı harcı üçken yufkaların üzerine pay edin ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın ve önlü arkalı kızartın. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER


4 adet büyük boy elma
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 adet yufka

TAVADA SU BÖREĞİ


Yufkaları tava büyüklüğünde kesin. Beş adet baklava yufkası ile normal yufkayı kat kat yağlanmış tavaya döşeyin. Peyniri ufalayıp üzerine serpin. Diğer yufkaları üzerine dizip dilimlere ayırın. Yumurta, süt, su, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırıp üzerine dökün. Ocak üzerinde arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER


10 adet baklava yufkası
6 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
5 çorba kaşığı tereyağı
500 gr. beyaz peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER