Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hardallı peynir çubukları

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Üzerine yumurta sarısı, hardal, tereyağı, pul biber, tuz ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Unlu bir tezgahta açıp istediğiniz şekilde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet yumurta
100 gr. kaşar peyniri
3 çay kaşığı hardal
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
Tuz

KEKİKLİ BONFİLE


Etleri ince ince kesin. Üzerine zeytinyağı ve baharatları koyun, 10 dakika dinlendirip kızartın. Yeşillikleri irice doğrayıp servis tabağına alın. Patatesleri parmak şeklinde ince doğrayıp kızartın. Hardal, limon suyu ve biraz zeytinyağını çırpın. Yeşilliklerin üzerine etleri koyun, sosu dökün. Kızarmış patatesle birlikte servis yapın.

MALZEMELER


1/2 marul
1 adet limon
2 adet patates
400 gr. ince dövülmüş bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kekik

FINDIKLI KURABİYE

Yumurta aklarını, bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. Üzerine azar azar toz şekeri ve iyice dövülmüş fındığı ilave edip karıştırın. Kağıt kek kalıplarına birer kaşık koyun. Ortalarına birer fındık tanesi yerleştirin. 150 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA