Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı bamya

Bamyaları ayıklayın. Doğranmış soğanı yağda kavurun, üzerine domatesi ve tuzu ekleyip biraz soteleyin. Bamyaları yıkayın, soğanlı karışıma ekleyin. Üzerine limon suyunu döküp pişirin.

MALZEMELER


600 gr. bamya
3 adet domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
2 limon suyu
Tuz

DEREOTLU KEK

Yumurtaları çırpın. İçine yoğurdu ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Nane ve dereotunu robotta kıyın, üzerine bir çay bardağı su ve beyaz peyniri ekleyin, tekrar robottan geçirip yumurtalı karışıma ekleyin. Limon suyuyla köpürtülmüş karbonatı ilave edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba koyup fırında pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta l1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 adet limonun suyu
100 gr. beyaz peynir
1 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1 çay kaşığı tuz

RENKLİ MANTI

Ispanağı haşlayın. Un ve tuzu az miktarda su ile yoğurun. İkiye bölüp yarısına salça, diğer yarısına ıspanağın suyunu ekleyip sert bir hamur yoğurun. Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Unlanmış tezgahta hamurları karelere bölün. Üzerlerine iç harcı paylaştırıp kapatın. Kaynayan tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı salça
4.5 su bardağı un
300 gr. ıspanak
400 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA