YAZARA MAİL GÖNDER Pastırmalı ekmek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 adet büyük boy ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. pastırma
100 gr. taze kaşar peyniri
1 adet sivri biber
1 adet domates
Ekmeğin üzerine çapraz şeklinde kesikler yapın. İri doğranmış pastırma, rendelenmiş domates ve kıyılmış sivri biberi karıştırın. Parmaklarınızla kesikleri açıp pastırmalı karışımı içine paylaştırın. Tereyağını ve peyniri de aynı şekilde paylaştırın. 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Fıstıklı çorba
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Nane, kırmızıbiber
3 çorba kaşığı Antep fıstığı ve çiğ badem
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış buğdayı ve suyu koyup kaynatın. Yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Fıstık ve bademleri tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.

Tatlı hamur halkaları
2 adet ekmek hamuru
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu koyun. Elinizi yağlayarak ekmek hamurundan parçalar kopartıp halka şekli verin. Hamurları kızgın yağda kızartıp ılınmış şerbetin içine koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.