YAZARA MAİL GÖNDER Ciğerli pilav

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

200 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 tutam safran
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
Zerdeçal, zencefil, tuz, karabiber
Tereyağını eritin. Çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp beş dakika daha kavurun. Baharatları ve kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da içine ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su döküp kısık ateşte pişirin.

Kar kurabiye
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına, sonra pudra şekerine bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

Çağ kebabı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim biftek
100 gr. kıyma
1 adet soğan
Biftekleri döverek inceltin. Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Biftekleri, aralarına kıyma koyarak üst üste koyun, derin dondurucuda dondurun. Dilim dilim kesip metal şişlere geçirin, yağsız tavada pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.