YAZARA MAİL GÖNDER Sucuklu milföy böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 adet milföy hamuru
4 dilim sucuk
4 ince dilim domates
2 adet dilimlenmiş sivri biber
4 dilim dil peyniri veya kaşar peyniri
1 adet yumurtanın sarısı
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine sucuk, domates, sivri biber, dil peyniri veya kaşar peynirini pay edin, karşılıklı iki köşesini birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Fırında kabak
4 adet kabak
250 gr. lor peyniri
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
3 dal dereotu
Üzeri için:
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
Unu tereyağında kavurun, içine sütü ekleyip beşamel sos hazırlayın. Kabakların içlerini oyup kayık gibi yapın. Peynir, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırıp kabakların içlerine doldurun. Üzerine yaptığınız beşamel sosu döküp fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş peyniri döküp 200 derece fırında pişirin.

Tavuklu işkembe çorbası
400 gr. tavuk
5 su bardağı su
Hamur için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
Sosu için:
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tavuk ve suyu kaynatın. Tavuğu çıkarıp etini didikleyin. Un ve suyla hamur tutun, küçük parçalar koparıp tavuk suyuna koyup pişirin. Tavuk etlerini ekleyin. Üzerine sarımsakla karıştırılmış sirke ve yağda kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.