YAZARA MAİL GÖNDER Düğün çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti yedi su bardağı suda haşlayıp süzün. Etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin. Bir tencerede yağ ve unu kavurun, içine et suyunu ekleyip karıştırın, etleri içine atın. Yumurta ve limon suyunu çırpın, çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ekleyin. Üzerine yağda yakılmış biber dökün.

MALZEMELER


300 gr. kemiksiz parça et
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta sarısı
2 adet limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

FISTIKLI KURABİYE

Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ, fıstığın yarısından fazlası ve şekeri iyice karıştırın. Üzerine biraz unla karıştırılmış kabartma tozunu ekleyin. Yumuşak bir hamur oluncaya dek un ekleyin. Hamurdan toplar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün, kalan fıstığı serpin. Fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı Antep fıstığı
Aldığı kadar un

SOSİSLİ BÖREK


Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarına biraz salça sürün. Sosisleri üzerine yerleştirin, rulo şeklinde sarıp üzerlerini biraz kesin. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


8 adet milföy hamuru
8 adet uzun sosis
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.