Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak kayığı

Köfte için gereken malzemeleri yoğurun, parçalar koparıp kayık şekline getirin. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun, kıyılmış ıspanağı ilave edin. Suyunu çekince peynir, tuz ve karabiber ekleyip kayıkların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve sıcak suda açılmış salçayı dökün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta İçi için:
500 gr. ıspanak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber


BADEMLİ KURABİYE

Tereyağı, yumurta, toz şeker ve kıyılmış bademlerin yarısını karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz yumuşak olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün. Kalan bademleri iri dövüp üzerine serpin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çiğ badem
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

FINDIKLI MİLFÖY


Milföy hamurlarını, kenarlarını kesmeden orta kısımlarından beş adet şerit halinde kesin. Şekeri, yumurta aklarını ve toz haline getirilmiş fındığı çırpın. Milföy şeritlerinin ortalarına karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER


10 adet milföy hamuru
6 çorba kaşığı fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta

Üzerine:
Pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA