YAZARA MAİL GÖNDER Bezelye soteli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bezelyeleri az suda haşlayın, üzerine soğuk su koyup süzün. Tereyağını eritin, bezelyeleri ekleyip kavurun. Doğranmış taze nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, galeta unu, kıyılmış maydanoz ile dereotu ve baharatları yoğurup dilediğiniz büyüklükte köfteler yapıp kızartın. Bezelyeyle birlikte servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı galeta unu
4'er dal maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, kekik Sote için:
500 gr. bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı közlenmiş biber
1/2 demet taze nane
Tuz

Tarçınlı waffle


Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı yavaşça ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün. İstediğiniz sosla ya da dondurmayla ikram edin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı şeker


Sevgi kurabiyesi

Unu ve yağı elinizle ufalayın. Zencefil, pudra şekeri, pekmez ve yumurtayı üzerine ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Kalp şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuyunca üzerine erimiş çikolata ve çilek sosu ile süsleyip ikram edin.

MALZE MELER

150 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı pekmez
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz zencefil
4 çorba kaşığı pudra şekeri
50 gr. erimiş beyaz çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.