YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli haşlama et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

700 gr. kemikli et
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Tencereye eti koyun. Üzerine iri parçalara kesilmiş soğanı, bütün sarımsakları, tereyağını, tuzu ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, kendi buharında pişirin. Etler iyice pişince tencereden alın. İnce ince dilimlenmiş sebzeleri tuzlu suda haşlayın. Eti, yanında sebzelerle birlikte servis yapın.

Şehriye salatası
1 su bardağı arpa şehriye
3 adet salatalık
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Arpa şehriyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Salatalıkları rendeleyip suyunu iyice sıkın, dövülmüş sarımsak, küp doğranmış kırmızı biber ve kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karışımı arpa şehriyenin üzerine döküp harmanlayın. Üzerine kıyılmış ceviz ve zeytinyağı dökerek servis yapın.

Haşhaşlı kurabiye
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı haşhaş
Tereyağı ve iki su bardağı unu yoğurun. Tuz, mahlep ve yumurta ilave edip yoğurmaya devam edin. Un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun bir şerit yapın. İkiye katlayın ve burgu haline getirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı ve haşhaş serpip pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.