YAZARA MAİL GÖNDER Buğdaylı nohut salatası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 su bardağı nohut
4 su bardağı soğuk su
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı buğday
3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu ve nane
Tuz
Sos için:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın. Nohut, defne yaprağı ve bir dal dereotunu 40 dakika haşlayın. Buğdayı da 30 dakika haşlayın. Nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, kıyılmış dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. Sos için verilen malzemeleri çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

Makaronlu jöleli pasta
1 paket çilekli jöle
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 litre süt
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
300 gr. donmuş çilek
6 adet çilekli makaron
İrmik
, şeker ve sütü koyulaşıncaya kadar pişirin, limon kabuğu rendesini, püre yapılmış çilekleri ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Harcı, suyla çalkalanmış kalıba döküp buzdolabında soğutun. Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerine dökün, tekrar dolaba koyun. Pastayı tabağa alıp kenarlarına makaronları yerleştirin.

Ballı tavuk
1 adet tavuk
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı susam
Tavuğu sekiz parçaya ayırın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Tavukları sosa bulayıp 6 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.