Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Manisa kebabı

Patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyip kızartın. Etleri parmak şeklinde doğrayın. Tavadaki fazla yağı döküp etleri 10 dakika çevirerek kızartın. Kızartılmış patatesleri tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates, biberi ekleyin. Etleri de üzerine dizip servis yapın.

MALZEMELER


2 adet patates
300 gr. bonfile et
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş domates
2 adet közlenmiş kırmızı biber

SUCUKLU MÜCVER

Sucuğu kıyın ve derin bir kaba alın. Kabağı ve patatesi ayrı kaplara rendeleyip suyunu sıktıktan sonra sucuğun içine katın. Yumurta, un, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER


100 gr. sucuk
4 adet orta boy kabak
1 adet büyük boy patates
2 adet yumurta
3-4 çorba kaşığı un
5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber

GELİN TATLISI


Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları kırın, üzerine vanilya ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açın. Bir büyük, bir küçük bardak ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. Küçük yuvarlakları büyük yuvarlakların üzerine yapıştırın. Kenarlarından bıçakla kesikler atın. Kızgın yağda beş dakika kızartın, soğuk şerbetin içine atın.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar un

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA