Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yumurta, irmik, şeker, portakal ve limonların kabuklarını rendeleyerek çırpın. Sularını sıkıp yoğurtla karıştırıp çırpmaya devam edin. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı dökün. Kalıba boşaltın, üzerine vişneleri dizin. Fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından alınca üzerine sütü dökün.

MALZEMELER


3 yumurta
1'er adet portakal ve limon kabuğu ve suyu
3 çay bardağı vişne
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2.5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
3 su bardağı şeker

ISLATMAK İÇİN:

2 su bardağı süt

NOHUTLU TAVUK SALATASI

Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Nohutları da biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Küp şeklinde doğranmış soğanları ve kırmız biberi bir kaba alın, üzerine nohudu, tavuk etini ekleyip karıştırın. Limon suyu, yağ ve hardalı bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. tavuk eti
1 su bardağı nohut
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
4 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı hardal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 dilim kızarmış ekmek

KOLAY POĞAÇA

Maydanozu ince kıyın. Peyniri ezip maydanozla karıştırın. Verilen tüm malzemeleri yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine peynirli maydanozlu karışımdan koyarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
100 gr. beyaz peynir
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER