Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pancar salatası

Pancarları soyup tencereye alın. Üzerine biraz su, sirke, tuz ve şeker koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Bir çay bardağı haşlama suyunun içine rendelenmiş sarımsak, şeker ve tuz ekleyip çırpın ve pancarın üzerine döküp servis yapın.

MALZEMELER


4 adet orta boy pancar
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker

PİLAV ÜSTÜ ŞİŞ KÖFTE

Pirinci yıkayıp, süzün. Yağlarla birlikte iki dakika kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Önce harlı, sonra kısık ateşte, su çekilene kadar pişirin. Köfte için, malzemeleri, margarin hariç bir kabın içinde iyice yoğurun. Hazırladığınız bu harcı, avucunuzun içinde bastırarak, şişe yerleştirin. Tavada margarini eritin ve hazırlanan şişleri kızartın. Köfteleri pilavla birlikte servis yapın.

MALZEMELER


Pilav için:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Köfte için:
500 gr. dana kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik

MUSKATLI UN ÇORBASI


Et suyunu kaynatın. Yumurtaları çırpın. Unu, galeta ununu, muskatı ekleyip karıştırın. Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe koyarak yumurtalı karışımı tencereye sürekli karıştırarak ilave edin. Çorbayı 10 dakika daha pişirip tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.

MALZEMELER


2 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı un
Muskat, tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA