YAZARA MAİL GÖNDER Kahveli cevizli tatlı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 çorba kaşığı kahve
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı çikolata
1 su bardağı ceviz
Kahve, toz şeker, vanilya ve unu karıştırın. Çırpılmış yumurta ve eritilmiş tereyağını ilave edip çırpın. İri dövülmüş ceviz ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın, yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.

Karnabaharlı et sote
700 gr. karnabahar
750 gr. kuzu eti
4 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, pul biber
Eti ince uzun şeritler halinde doğrayıp pul biber ve sarımsakla karıştırın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Eti zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Karnabahar, et suyu, mısır nişastası, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.

Bademli üzümlü kuskus
1 paket kuskus
1 su bardağı çiğ badem
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün. İnciri küçük küçük doğrayın. Yeşillikleri de ince ince kıyın. Kuskus soğuyunca tüm malzemeyi içine koyup karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.